1353 darab mézeskalácsszív

Sokéves hagyomány, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei adventre készülve közös mézeskalácsszív sütéssel készülnek az adventi adománygyűjtésre. Idén népszerű énekesek, sportolók és tévés személyek is bekapcsolódtak a sütésbe.


A szívecskéket az ünnepi időszakban az adományozók kapják majd meg, köszönetként hozzájárulásukért az ünnepi összefogáshoz. A Segélyszervezet Országos Adventi Pénzadománygyűjtésének jelképévé vált mézeskalácsszívek közös sütésének idén a figyelemfelhívás is volt a célja, hiszen az elkészült darabszámnak, a 1353-as számnak kulcsfontossága van a szervezet gyűjtésében. A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal lehet csatlakozni a több mint 20 éve indult, mára az ország legnagyobb ünnepi összefogásává növekedett adománygyűjtéshez.

November 18-án a budapesti Akvárium Klubban a segélyszervezet önkéntesei, sportolók, tévés személyiségek – köztük az adventi gyűjtés kiemelt partnerei és ismert közéleti személyek – jöttek össze azzal a céllal, hogy egy délelőtt alatt elkészítsenek 1353 darab mézeskalácsszívet. Az akció sokak összefogásával valósult meg: a Tesco a hozzávalókat, a Whirlpool a sütőket kölcsönözte, míg az Akvárium Klub a helyet biztosította térítésmentesen a nagy sütéshez.


Fekete Dániel / MÖS


A Lévai Anikó és Kovács Koko István jószolgálati nagykövetek által vezetett akciónak további lendületet adtak az E.On és a Tesco önkéntesei, az Akvárium Klub munkatársai és olyan ismert önkéntesek mint Wolf Kati, Vastag Csaba, Polyák Lilla, Lábas Viki, Puskás Peti és Puskás Dani; Gyurta Dani, Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Vincze Ottó, Benedek Tibor, Szívós Márton, Katus Attila; Demcsák Zsuzsa, Rátonyi Kriszta, Teszári Nóra, Kiss Ramóna, Wossala Rozina és Kovács Lázár.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta, hogy bár az egyházi advent csak az első vasárnapi gyertyagyújtással veszi kezdetét, az adománygyűjtés már ezekben a napokban is zajlik: a hét elején elkezdődött az adománykuponok árusítása a TESCO áruházak kasszáinál, és már hívható a 1353-as adományvonal is.

Az idén már 21. alkalommal meghirdetett felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával. A mézeskalácsszívek sütése advent idején továbbfolytatódik a segélyszervezet átmeneti otthonaiban, gyermekjóléti intézményeiben is.

Az elkészülő szíveket a Bazilika előtti téren november 27-én nyíló „Adventi Ünnep a Bazilikánál” karácsonyi vásárban felállított szeretet.éhség adományponthoz szállítják, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtéséhez ott csatlakozók felé ezek a sütemények tolmácsolják az egész évben támogatottak köszönetét.

Kövessen

Megosztás