Orbán Viktor válaszai a Facebook-közösség kérdéseire

2010. december 23.

A miniszterelnök év végi videóüzenetében a Facebook-közösség kérdéseire válaszolt.


Orbán Viktor a Facebook közösségi portálon megjelent videóüzenetében tíz olyan intézkedést említ, amelyre megfogalmazása szerint "mindannyian, közösen és együtt a leginkább büszkék lehetünk”.

A miniszterelnök szerint ilyen, hogy létrehoztuk a legnagyobb nemzeti egységet Európában, a legnagyobb adócsökkentést hajtottuk végre az elmúlt húsz évben, bevezettük a gyermeknevelést támogató adózást, a bankadót, illetve a valaha volt legszigorúbb törvényt a bűnözéssel szemben, de ide tartozik az is, hogy kilencven év után ismét van kettős állampolgárság.

Meglátása szerint fontos kiemelni, hogy a vörösiszap tragédia esetében világra szóló összefogást hoztak létre a magyarok, vagy hogy eltöröltük a felháborító végkielégítéseket, megfeleztük a politikusok számát. Orbán Viktor megemlítette a szabad pálinkafőzés jogának megadását is, amely – mint fogalmazott – túlmutat önmagán, tulajdonképpen a kormányzati filozófia kifejeződése is. Eszerint a kormány arra akarja bíztatni az embereket, hogy mindent tegyenek meg, amit megtehetnek a saját boldogulásuk érdekében, a kormány pedig minden akadályt elhárít.

A miniszterelnök elmondta, hogy leginkább a gazdaság kilátásai és a munkahelyteremtés ügye foglalkoztatta a kérdezőket. Ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy személy szerint az állami szabályozás helyett az adócsökkentésben hisz. Tisztességes munkáért tisztességes bér akkor lehet, ha nem lesznek kiszolgáltatottak az emberek, több lesz a munkahely és a munkahelykínálat, mint amennyien munkát keresnek. Legfontosabb tehát a munkahelyek létrehozása, másrészt úgy kell támogatni az embereket, hogy közben nem szabad büntetni a sikert. Januártól olyan adórendszer lesz, amelyben az állam kevesebb pénzt von el az emberektől, nem bünteti azt, aki plusz munkát vállal.

Hozzátette, hogy a jövőben mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a fiatalok minél több lehetőséghez jussanak itthon. Arról szeretné őket meggyőzni, hogyha sikeres életet szeretnének, akkor elsősorban Magyarországról gondolkodjanak.

Orbán Viktor a videóüzenetben megemlíti továbbá, milyen intézkedések születtek a gyermeket nevelő családokért, másrészt az elszámoltatásról szól. Mint utóbbival kapcsolatban fogalmaz, el kell jönnie a pillanatnak, amikor a tetteknek következménye van. Az elszámoltatás nem bosszúból táplálkozó elvárás, hanem a jövőért érzett felelősségből fakadó érzés.


orbanviktor.hu

« vissza

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője olcsó provokációnak minősítette a Népszabadságban a kormányfőnek a lillafüredi Fidesz-frakcióülésen elmondott beszédével kapcsolatban megjelenteket.
Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke meghívására Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön látogatást tett az egyházmegye székházában - tájékoztatta a miniszterelnok.hu-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
Miskolc ma már nem a munkanélküliek, hanem a munkaerőt kereső vállalkozások városa - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a város polgármesterével, Kriza Ákossal (Fidesz-KDNP) közös sajtótájékoztatón, miután áttekintették a megyeszékhely fejlesztéseit.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010