Orbán Viktor válaszai a Facebook-közösség kérdéseire

2010. december 23.

A miniszterelnök év végi videóüzenetében a Facebook-közösség kérdéseire válaszolt.


Orbán Viktor a Facebook közösségi portálon megjelent videóüzenetében tíz olyan intézkedést említ, amelyre megfogalmazása szerint "mindannyian, közösen és együtt a leginkább büszkék lehetünk”.

A miniszterelnök szerint ilyen, hogy létrehoztuk a legnagyobb nemzeti egységet Európában, a legnagyobb adócsökkentést hajtottuk végre az elmúlt húsz évben, bevezettük a gyermeknevelést támogató adózást, a bankadót, illetve a valaha volt legszigorúbb törvényt a bűnözéssel szemben, de ide tartozik az is, hogy kilencven év után ismét van kettős állampolgárság.

Meglátása szerint fontos kiemelni, hogy a vörösiszap tragédia esetében világra szóló összefogást hoztak létre a magyarok, vagy hogy eltöröltük a felháborító végkielégítéseket, megfeleztük a politikusok számát. Orbán Viktor megemlítette a szabad pálinkafőzés jogának megadását is, amely – mint fogalmazott – túlmutat önmagán, tulajdonképpen a kormányzati filozófia kifejeződése is. Eszerint a kormány arra akarja bíztatni az embereket, hogy mindent tegyenek meg, amit megtehetnek a saját boldogulásuk érdekében, a kormány pedig minden akadályt elhárít.

A miniszterelnök elmondta, hogy leginkább a gazdaság kilátásai és a munkahelyteremtés ügye foglalkoztatta a kérdezőket. Ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy személy szerint az állami szabályozás helyett az adócsökkentésben hisz. Tisztességes munkáért tisztességes bér akkor lehet, ha nem lesznek kiszolgáltatottak az emberek, több lesz a munkahely és a munkahelykínálat, mint amennyien munkát keresnek. Legfontosabb tehát a munkahelyek létrehozása, másrészt úgy kell támogatni az embereket, hogy közben nem szabad büntetni a sikert. Januártól olyan adórendszer lesz, amelyben az állam kevesebb pénzt von el az emberektől, nem bünteti azt, aki plusz munkát vállal.

Hozzátette, hogy a jövőben mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a fiatalok minél több lehetőséghez jussanak itthon. Arról szeretné őket meggyőzni, hogyha sikeres életet szeretnének, akkor elsősorban Magyarországról gondolkodjanak.

Orbán Viktor a videóüzenetben megemlíti továbbá, milyen intézkedések születtek a gyermeket nevelő családokért, másrészt az elszámoltatásról szól. Mint utóbbival kapcsolatban fogalmaz, el kell jönnie a pillanatnak, amikor a tetteknek következménye van. Az elszámoltatás nem bosszúból táplálkozó elvárás, hanem a jövőért érzett felelősségből fakadó érzés.


orbanviktor.hu

« vissza

Óvatosságra intett Orbán Viktor miniszterelnök az oroszországi válság lehetséges következményeinek megítélését illetően: mint csütörtök késő este Brüsszelben újságíróknak elmondta, az orosz devizatartalékok és az orosz katonai képességek rendkívül erősek, az orosz gazdaság újjászervezhető, Oroszország továbbra is komoly ország, amelyet megfelelő súlyán kell kezelni.
A kormány felkérésére a Magyar Nemzeti Bank (MNB) segítséget nyújt az MKB megerősítéséhez, újjászervezéséhez - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Matolcsy György jegybankelnökkel közös sajtótájékoztatóján, csütörtökön Budapesten. A kormányfő arról is beszámolt, hogy kárenyhítési alapot hoz létre a kabinet a Széchenyi Bank betéteseinek.
Az Európai Unió és Kínai közötti együttműködés legfontosabb pillanatához érkeztünk el azzal, hogy aláírtuk a Belgrád és Budapest közötti vasútvonal kiépítéséről szóló megállapodást - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Belgrádban a dokumentum aláírását követően.


  • Orbán Viktor, 51 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010