- miniszterelnok.hu - https://www.miniszterelnok.hu/magyarorszag-a-jovoben-is-tamogatja-a-nob-elnokenek-munkajatlevelben-gratulalt-orban-viktor-thomas-bachnak-a-nemzetkozi-olimpiai-bizottsag-nob-elnokeve-tortent-ismetelt-megvalasztasahoz/ -

Magyarország a jövőben is támogatja a NOB elnökének munkáját

“Mi, magyarok nagyra értékeljük az Ön elkötelezett munkáját, amit az olimpiai mozgalomért és a sportvilágért végez immár sok esztendeje” – írta a kormányfő, aki levelében biztosította Thomas Bachot Magyarország további támogatásáról.

A miniszterelnök méltatta a NOB “Olympic Agenda 2020” elnevezésű reformprogramját is. “Hiszem, hogy az Agenda 2020 és az olimpiai játékok szervezési folyamatának új szabályai új lehetőségeket nyitnak a nagy és bátor álmokkal bíró városok számára” – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint annak ellenére, hogy jelenleg egy feje tetejére fordított világban élünk, és a koronavírus-járvány mindannyiunk számára hatalmas kihívást jelent, “együtt legyőzzük a nehézségeket, és az idei nyári olimpiai játékok fogják jelképezni közös győzelmünket”.

A miniszterelnök leszögezte: Magyarország sport iránti elkötelezettsége a jövőben is erős marad.