- miniszterelnok.hu - https://www.miniszterelnok.hu/oktatasi-egeszsegugyi-es-szocialis-projekteket-finansziroznak-kenyaban-a-magyar-tamogatasbol/ -

Oktatási, egészségügyi és szociális projekteket finanszíroznak Kenyában a magyar támogatásból

Az egyetem vezetőjének leveléből például kiderül, hogy a számukra a Hungary Helps Programból biztosított közel 40 millió forintot egy új mezőgazdasági kar létrehozására fordítják Kisajuban, a főváros, Nairobi közelében.

Az NRT vezérigazgatója pedig azt írta, hogy a nekik folyósított mintegy 45 millió forintnyi összeget az elmaradt észak-kenyai Biliqo és Bulesa vidékén egy egészségügyi központ fejlesztésére költik. “Ez az adomány közvetlen hatással lesz nagyon sok ember életére és életminőségére, mégpedig a kenyai társadalom legsérülékenyebb rétegei, a nők és a gyerekek körében” – fogalmazott a vezérigazgató.

Magyarország 2017 elején indult humanitárius segítségnyújtási keretprogramja több mint 70 ezer, válságrégióban élő embernek, köztük kiemelten üldözött keresztényeknek tette lehetővé a helyben maradást, ezzel csökkentve az Európára és hazánkra nehezedő migrációs nyomást. A Hungary Helps Program alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni – emlékeztetett Havasi Bertalan.