- miniszterelnok.hu - https://www.miniszterelnok.hu/orban-viktor-az-europai-bizottsag-digitalis-egyseges-piacert-felelos-alelnokevel-targyalt/ -

Orbán Viktor az Európai Bizottság digitális egységes piacért felelős alelnökével tárgyalt

Az egyeztetésen – melyen részt vett Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos is – az EU digitális egységes piac kezdeményezéséről volt szó, amelyhez jól illeszkednek a magyarországi fejlesztések, így a Digitális Jólét Program is – hangzott el a találkozón.

Fotó: Botár Gergely

A digitális egységes piac az Európai Bizottság egyik legfőbb prioritása. A testület korábbi tájékoztatása szerint a teljes mértékben megvalósult digitális egységes piac előreláthatólag évente 415 milliárd euróval járulna hozzá a gazdasághoz és több százezer munkahelyet teremtene. Az Európai Unió e területen már számos fontos döntést meghozott: megszűntek a barangolási díjak [1] EU-szerte, 2018-tól az EU más országaiba utazó uniós polgárok külföldön is hozzáférhetnek [2] azokhoz a digitális tartalmakhoz, amelyekre hazájukban előfizettek, valamint a 700 MHz-es frekvenciasáv megnyílik [3] az 5G hálózat és az új internetes szolgáltatások előtt.