- miniszterelnok.hu - https://www.miniszterelnok.hu/orban-viktor-budapesti-vizes-versenyekrol-targyalt-a-len-elnokevel/ -

Orbán Viktor budapesti vizes versenyekről tárgyalt a LEN elnökével

A felek nem először találkoztak – emelte ki a LEN a hírlevélben, nagyon baráti légkörűnek minősítve a megbeszélést, melyen Fürjes Balázs kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos is jelen volt.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

A magyar miniszterelnök és a LEN vezetője áttekintette a 2020 januárjában esedékes vízilabda Eb, illetve az úszók, műugrók és szinkronúszók az év májusában rendezendő kontinensviadalának előkészületeit. A találkozón szó volt további kiemelt vizes események jövőbeli magyarországi megrendezésének lehetőségeiről is.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

“Magyarország nagyon szerencsés ország, hogy olyan sport iránt elkötelezett vezetője van, mint Orbán Viktor” – idézte Paolo Barelli szavait a LEN közleménye. A sportvezető gratulált az FTC férfi vízilabdacsapatának diadalához, amelyet szombaton aratott a Bajnokok Ligája döntőjének megnyerésével. Barelli annak a közös meggyőződésnek is hangot adott, hogy a magyar szervezők ismét a legjobbjukat nyújtják majd, és a jövő évi kontinensbajnokságok ugyanolyan sikeresek lesznek, mint amilyenek az utóbbi időkben Budapesten, nagyszerű létesítményekben megrendezett – a LEN-elnök minősítése szerint nagyszerű – vizes események is voltak.