- miniszterelnok.hu - https://www.miniszterelnok.hu/reszvetet-fejezte-ki-orban-viktor-az-egyiptomi-templomi-merenylet-aldozatai-miatt/ -

Részvétét fejezte ki Orbán Viktor az egyiptomi templomi merénylet áldozatai miatt

“Ennek a barbár cselekedetnek az volt a nyilvánvaló szándéka, hogy aláássa Egyiptom nemzeti egységét” – áll az egyiptomi államfőnek címzett, angol nyelvű kormányfői levélben, amelynek másolatát a Miniszterelnöki Sajtóiroda juttatta el az MTI-nek.

Orbán Viktor elismerését fejezte ki az államfőnek mindazokért az erőfeszítésekért, amelyeket az egyiptomi emberek – köztük számos keresztény vallású – védelméért tesz a terrorizmussal szemben, és biztosította Magyarország támogatásáról és szolidaritásáról a terrorizmus elleni harcban.

A II. Tavadrosznak küldött levelében a magyar kormányfő hangsúlyozta, hogy a közel-keleti és észak-afrikai keresztény közösségek védelmét a budapesti kormány az egyik legfontosabb prioritásként kezeli. Orbán Viktor felajánlotta, hogy Magyarország szükség esetén kész orvosi segítséget nyújtani a rászorulóknak a keresztény templom elleni terrortámadás után.

A Kairótól északra, a Nílus deltájában fekvő Tanta város Szent György-templomában a virágvasárnapi mise idején követték el a pokolgépes merényletet, amelynek következtében legalább 26 ember meghalt és több mint 70-en megsebesültek.