- miniszterelnok.hu - https://www.miniszterelnok.hu/a-nemetek-a-jovoben-is-szamithatnak-a-magyarokra-europa-vedelme-teren/ -

A németek a jövőben is számíthatnak a magyarokra Európa védelme terén

“A harminc évvel ezelőtti esemény nagy ünnep a németek, egyben minden európai polgár, köztük különösen nekünk magyarok számára. Amikor a berlini falból kiütöttük az első téglát, akkor a németek szabadságvágya e résből a német és európai egységhez vezető kaput varázsolt” – írta Orbán Viktor.

Hozzátette: “mi, magyarok azért is ünneplünk Önökkel, azért is támogattuk már harminc évvel ezelőtt a legszélesebb értelemben Németország egyesítését, mert tudtuk, saját szabadságunk és függetlenségünk e nélkül csak beteljesületlen vágy marad”.

Orbán Viktor arra figyelmeztetett: a harminc év felelősséget is hordoz, hiszen “a rohamos tempóban átrendeződő világunkban Európának elengedhetetlen szüksége van az akkori szabadságvágy és összetartozás érzésének és élményének megőrzésére. Ahogy három évtizeddel ezelőtt, úgy a jövőben is számíthatnak ránk az egységes, szuverén, biztonságos és versenyképes Európa védelme és megerősítése terén” – zárta a német kancellárnak írt levelét a kormányfő.